CZ EN SK

Mi a teendő, ha a rendelésed még mindig nem érkezik meg?

A védelmi időszak lejár, és a rendelése még mindig nem érkezett meg? Készítettünk egy rövid útmutatót, hogy mit kell tenni ilyen esetben.

1. Kövesse nyomon a küldeményt

Nézze meg, hol található a szállítmánya. Ezt a képen látható Követési sorrend gombbal teheti meg vagy az eladó követőszámának használatával. A küldemények nyomon követéséről a Nyomon követés című cikkünkben olvashat bővebben szállítmányok az Aliexpressről. Ha úgy találja, hogy a nyomkövetési szám érvénytelen, annak a forgalom is oka lehet a vállalatnak 3-7 napra van szüksége a szállítási állapot frissítéséhez. Ennek azonban csak az elején szabad megtörténnie rendelési idő. A szállítmányozással kapcsolatos további információkért minden esetben felveheti a kapcsolatot az eladóval.

2. Lépjen kapcsolatba a kereskedővel

Megrendeléskor egy másik gomb látható sárga borítékkal, ez pedig a Kapcsolatfelvétel az eladóval. Ha sietsz rendelni, vagy félsz, hogy lejár védelmi időszak, ezért forduljon az eladóhoz. Kérdezze meg rendelése állapotáról. Például az eladó meghosszabbíthatja a védelmi időszakot.

Tudtad, hogy...

Az Aliexpress az új szabályokat kiegészítette azzal, hogy a védelmi időszak lejárta után még 15 napig lehet vitát nyitni. Tehát még akkor is, ha elfelejti kiterjeszteni a védelmet határidő, hogy továbbra is vitát nyithasson.

3. Nyissa meg a vitát

Nyissa meg a vitát, ha:

  • az eladó nem kommunikál Önnel, és láthatja, hogy a rendelés nem mozog
  • közeleg a védelmi időszak vége

Amikor vitát nyit, védve lesz, és nem fogja elveszíteni a pénzét. Ha pedig az idő alatt rendeződik a panasz Megrendelésed megérkezik, így visszavonhatod a vitát. Mindenképpen javasoljuk, hogy ismerje el, hogy a küldemény megérkezett. Az Aliexpress látja a rendszerben, hogy átvette a rendelést. Tisztességtelen, megkockáztatja, hogy véglegesen megszünteti Aliexpress-fiókját.

4. Oldjon meg mindent az Aliexpressen keresztül

Néha az eladó felajánlja Önnek a visszatérítést a PayPal-számlájára, és megkéri Önt a vita visszavonására. Semmi esetre sem ajánljuk ezt a változatot. Mert ha egyszer megszünteti a vitát, akkor többé nincs befolyása az eladóra, és ez túlmutat az Aliexpressen. Tehát ha biztos akar lenni abban, hogy a pénzét visszakapják, akkor Oldjon meg minden panaszt az Aliexpressen keresztül, és kövesse utasításainkat.

Amikor az Aliexpressnél vásárol, tartsa szem előtt a megfelelő szállítók kiválasztására vonatkozó irányelveket.