CZ EN SK

Törölt rendelés és visszatérítési eljárás

Ön árut rendelt az Aliexpresstől, de a megrendelést az eladó törölte. Problémák adódhatnak, ha nagy a forgalom szállítással. Néha az AliExpress nem szállít termékeket a címzetteknek. Ennek számos oka lehet a termékeket nem szállítják ki. Ebben a cikkben a szállítmány törlését és az ebben az esetben teendőket tárgyaljuk.

Mit jelent az AliExpress "Szállítás törölve" állapota?

Először nézzük meg, mit jelent ez a feltétel. A kínai kereskedők munkája a következő rendszeren alapul:

  • Először minden küldeményhez (kis csomaghoz vagy csomaghoz) nyomkövetési számot rendelnek.
  • A megrendelés ezután készen áll a szállításra, és „Függőben szállítmány” állapotot kap.
  • A futárszolgálat felveszi a rendeléseket a raktárból.

A harmadik lépés...

Problémák léphetnek fel a harmadik lépésben, amikor a csomagot nem szállítják ki. Ebben az esetben a követési szám érvénytelenné válik és az ügyfél a "Szállítás törölve" állapotot fogja látni a személyes fiókjában a "Rendeléseim" részben (A szállítás törölve).

Előfordul, hogy az eladó szándékosan törli a szállítmányt technikai okok miatt - a szállítási dokumentumok pontatlansága, a szállítási feltételek be nem tartása stb. Kétségtelen, hogy minden esetben az eladó hibája és az esetek 99%-ában számíthat a visszatérítésre.

Mi a teendő, ha az AliExpress-hez küldött szállítmányt törölték?

Mit kell írni az eladónak?

Neprepadajte panike a konajte. Prvou a najrozumnejšou možnosťou je kontaktovať predajcu.

Ne essen pánikba és cselekedjen. Az első és legésszerűbb módja az eladóval való kapcsolatfelvétel. Írja le a problémát, és csatoljon egy képernyőképet, hogy az eladó megértse, melyik termékről van szó. Átlagos válaszidő egy hét. Ha a vevő védelmének feltételei nem érnek véget, várja meg az eladó válaszát. Új nyomkövetést rendelhetnek a termékhez számot, küldje el újra a terméket vagy ajánlja fel a visszatérítést.

Nyisson vitát, ha az eladó nem válaszol az üzenetére, vagy nem hajlandó visszaküldeni a pénzt (de ez nagyon ritka).

Következő cikk